Plan-connectie.nl » Energierekening kan fouten bevatten!

Energierekening kan fouten bevatten!

Gepubliceerd op 7 februari 2017 om 11:47

Laat uw energierekening goed controleren. Energie is duur genoeg, als er dan ook nog fouten gemaakt worden kan het zomaar zijn dat je onnodig teveel betaalt!

Veel mensen doen hun best om energie te besparen en zo energiezuinig mogelijk te leven. Door gebruik te maken van spaarlampen en apparaten met een gunstig energielabel kunnen mensen niet alleen het milieu besparen maar ook geld besparen.  Mensen willen natuurlijk weten hoeveel energiekosten ze daadwerkelijk bespaard hebben. De energienota is daarbij een belangrijk document. Dan moet deze nota uiteraard wel juist zijn opgesteld en geen fouten bevatten. Daar kan het echter mis gaan.

In de energierekening die veel mensen ontvangen zitten nog regelmatig fouten die dikwijls lastig te ontdekken zijn. Dit heeft de Vereniging Eigen Huis (VEH) opgemerkt. De VEH roept de toezichthouder ACM op om een onderzoek in te stellen naar de energierekeningen die in Nederland worden verstrekt. Indien nodig moet de ACM met maatregelen komen. VEH-directeur Cindy van de Velde geeft aan dat veel energierekeningen dusdanig complex zijn opgesteld dat fouten alleen door experts op dit gebied kunnen worden herkend.

Vooral wanneer mensen met behulp van zonnepanelen zelf elektriciteit opwekken en terugleveren op het elektriciteitsnet wordt het lastig. Ook voor mensen die flexibele energieprijzen per uur krijgen te maken met extra complexe energierekeningen. Dan wordt nog belangrijker dat de energienota overzichtelijk is opgesteld en dat deze vooral ook klopt


 »